TSH и FT4

TSH и FT4

Цена: 32.00лв.  25.60лв.

Купи ваучер

TSH (Тироиден стимулиращ хормон) – изследва се за дигностика на функцията на щитовидната жлеза и проследяване на резултатите от провежданото лечение.

При завишени нива на хормона, се говори за хипотироидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза), а при нива под нормалните стойности за хипертироидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза).

FT4 - Нивата му дават информация за функцията на щитовидната жлеза. Повишава се при хипертиреоидизъм,понижава се при хипотиреоидизъм.

Признаци на хормонален дисбаланс:

    Рязко отслабване при добър апетит
    Безпричинно напълняване
    Засилено окосмяване по лицето и тялото
    Кожен сърбеж
    Акне
    Рязко отслабване на зрението
    Раздразнителност
    Внезапни промени в настроението
    Нарушения в съня
    Ниско либидо и понижено сексуално желание

Тези изследвания са подходящи и за двата пола!

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2024 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.