Изследване за Лаймска болест - anti-Borrelia IgM + anti-Borrelia IgG

Изследване за Лаймска болест - anti-Borrelia IgM + anti-Borrelia IgG

Цена: 44.00лв.  35.20лв.

Купи ваучер

Кърлежите са акари, които са изключително издръжливи и адаптивни на глад, препарати и променливо време. Крият се във всички зелени площи, независимо дали са в градската среда или в природата. Кърлежите са опасни за хората, дори ако са намерени в тялото на кучета и котки.
Намерен по тялото на човек или домашно животно, кърлежът трябва да бъде изваден в рамките на 24 часа, много внимателно, за да не остане част от него под кожата. Ваденето задължително се прави с ръкавици и пинсета, като се препоръчва манипулацията да се извърши от лекар. Състоянеието на ухапания се наблюдава следващите 30 дни.
Лаймската болест е бактерия, която заживява в човека, след ухапване от кърлеж, ако кърлежът е бил заразен. Статистически 35% от кърлежите носят зараза. Бактерията най-често е Borrelia burgdorferi. Тази бактерия се предава само и единствено чрез кърлеж.

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2024 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.