Изследване за хепатит А

Изследване за хепатит А

Цена: 17.00лв.  13.60лв.

Купи ваучер

Хепатит А е остро инфекциозно заболяване. Той се характеризира с увреждане на черния дроб, заболяване от жълтеница. Хепатит А има епидемично разпространение предимно през есенно-зимния сезон.
Източник на инфекцията при вирусен хепатит тип А са болните с жълтеница. Те могат и да нямат симптоми, но разпространяват вируса чрез изпражненията и урината.

Начини на заразяване:

    контактно-битов - замърсени ръце и предмети на бита;
    хранителен - замърсени хранителни продукти, най-често чрез неизмити ръце, мухи, хлебарки, гризачи и други;
    воден - чрез замърсена вода.

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2024 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.