Изследване на Паратхормон

Изследване на Паратхормон

Цена: 27.00лв.  21.00лв.

Купи ваучер

Паратхормонът се отделя от паращитовидните жлези и участва в контрола на обмяната на калций и фосфор. Твърде високите или ниски нива на паратхормон могат да доведат до проблеми с бъбреците или костите, както и да променят нивата на калций и витамин D.

Кога се препоръчва изследването:

    За да се подпомогне диагностициране на хиперпаратиреоидизъм;
    За да се открие причината за отклонение в нивата на калций в кръвта;
    За да се провери дали проблем с паращитовидните жлези води до нарушение в нивата на калций в кръвта;
    За да се проследяват болни с хронични бъбречни заболявания.

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2024 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.