Изследване на хормон по избор, за мъже - LH, FSH, Prolactin или Testosteron

Изследване на хормон по избор, за мъже - LH, FSH, Prolactin или Testosteron

Цена: 19.00лв.  15.20лв.

Купи ваучер

 

Пролактин: хормон секретиран от клетки, в предния дял на хипофизата. Секрецията на пролактина у човека е неравномерна, през деня тя е ниска и нараства по време на съня. При мъже такива индикации са нарушения в либидото, хипогонадизъм с гинекомастия (увеличение на млечните жлези) и галакторея. Хиперпролактинемия (увеличени нива на пролактина в кръвта) се установяват много по-често при жени, отколкото при мъже. В голяма част от случаите причината за хиперпролактинемията е тумор на хипофизата (пролактином) секретиращ пролактин.

Изследването на нивата на FSH се препоръчва за изясняване на дисфункция, свързана с оста хипоталамус–хипофиза–полови жлези (тестис). Определянето на концентрацията на FSH, съвместно с определянето на концентрацията на LH е препоръчително да бъде извършено при следните индикации: конгенитални болести, съпроводени с хормонални нарушения; при мъже с азоспермия.

Тестостеронът е полов хормон, възприеман като изцяло мъжки хормон, но той се произвежда и в женското тяло, в по-малки количества. Образуването на тестостерон се влияе от хормонът LH, нивата му варират в различните часове на денонощието.
Той е най-важният хормон при мъжете. Тестостеронът е стероиден хормон, който се секретира основно от тестисите на мъжките.

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2024 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.